Voor wie is het Wmo-vervoer op maat?

Het Wmo-vervoer op maat is bedoeld voor inwoners van de Oosterschelderegio (m.u.v. Schouwen-Duiveland en Borsele) die (nog) niet voor het gewone Wmo-vervoer in aanmerking komen, maar wel problemen hebben met reizen. Als u zich hierin herkent, dan kunt u een aanvraag indienen voor ‘Wmo-vervoer op maat’ bij uw gemeente. Voor dit vervoer is een indicatie nodig, net als voor het gewone Wmo-vervoer. Wanneer de gemeente positief beschikt over uw aanvraag, kunt ook u van de Regiotaxi-Oosterschelde gebruik maken tegen een aangepast tarief.

Hoe werkt dit Wmo-vervoer op maat?

Het Wmo-vervoer op maat werkt in grote lijnen net als het gewone Wmo-vervoer. Via het servicenummer van de Regiotaxi of via de website kunt u minimaal twee uur van te voren een rit boeken. Voor boeken via de website geldt dat u uw rit voor de volgende dag tot uiterlijk 22:00 uur van de voorgaande dag kunt boeken. Reizen met de Regiotaxi is mogelijk tussen 7.00 en 23.00 uur binnen de hele Oosterschelderegio en buiten de regio naar het busstation van Oude Tonge en de NS-stations van Vlissingen, Middelburg en Bergen op Zoom (met een maximum van 30 kilometer per rit).

Wat kost Wmo-vervoer op maat?

Om gebruik te kunnen maken van de Regiotaxi voor Wmo-vervoer op maat heeft u een vervoerspas nodig van uw gemeente. De gemeente brengt u hiervoor € 10,- aan administratiekosten in rekening. De vervoerspas wordt na betaling van de administratiekosten binnen 10 werkdagen naar het opgegeven adres toegezonden. Deze pas is een jaar geldig en is niet overdraagbaar aan anderen.

Voor een rit betaalt u een basistarief van € 2,77 en verder € 0,55 per afgelegde kilometer. Per jaar mag u met deze pas maximaal 2000 kilometer reizen.

Wat moet u verder nog weten?

Reizen met de Regiotaxi is gecombineerd vervoer. Verder gelden er een aantal algemene regels voor het reizen met de Regiotaxi, bedoeld om de veiligheid en het reiscomfort van u en uw medereizigers te garanderen. Deze zijn onverminderd van toepassing op het Wmo-vervoer op maat.